podgastit ja somevaikuttaminen

Hevosalan somegaala oli juuri ja siellä julkaistiin vuoden parhaat somevaikuttajat. Silmiini pisti se että siellä kerrottiin ehdolla olevan kaikki hevosaiheiset podgastit, blogit, instagramia yms. Tietämättäsi voit siis olla ehdolla, varsinkin jos joku sinua ehdottaa.

Tässä onkin hyvä miettiä mitä omalla somekuvallaan haluaa viestiä, mitä haluaa kertoa ja miten. On tärkeää huolitella työnsä, jotta esim podgast jakso on sopivan pituinen, selkeä, johdonmukainen ja kiinnostava. Lisäksi että sinun tuotteesi löytyy ja tulee kuunneltua, katseltua tai muuten osallistuttua.

Podgastissa keskitytään lähinnä kuuntelemaan mitä sinulla on asiaa kuulijalle.
On siis tärkeää että kuulija kokee olevansa tervetullut kuuntelemaan ja osallistumaan. Silloin tällöin on hyvä huomioida kuulijoita kerronnan välissä. Kerrotaan asiat innostavasti, artikuloidaan selkeästi, rytmitetään puhe sujuvasti, tässä joitain vinkkejä.

Kuuntelen mielelläni ihmistä jolla on mukava ääni, kuten hevonen opettajani podgastin Katariinan Alongilla. Aluksi taas kavioliitossa ärsytti erilaisen tyylin vuoksi mutta podgast on ihan paras hyvällä huumorilla varustettu jota seuraa mielellään. Nämä ovat varmasti tunnetuimmat podgastit ja luoneet jonkinlaisen ennakko odotuksen muille.

Podgasteissa on hyvä kertoa vain asioita joista tietää, jotka perustuvat faktoihin tai omiin kokemuksiin ja esimerkkeihin. Ihmisillä on taipumus matkia ja kokeilla. Otetaan esimerkki ja roolimalli. Kun kerrot ratsastavasi kaulanarulla niiden myynti voi lisääntyä kun kaikki haluavat kokeilla. On siis tärkeää painottaa milloin voi ratsastaa kaulanarulla ja milloin sitä ei pidä mennä kokeilemaan. Somella on nykyään iso rooli kaikessa. 


Kommentit